Információk

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat számotokra, hogy könnyebben eligazodjatok a fesztiválra készülve és a fesztivál területén is. Ha itt nem találod a választ a kérdésedre, írj nekünk az info@feketezaj.hu címre vagy küldj üzenetet Facebook oldalunkon.

Program

A zenei programok itt, az off-programok részletes napi bontása pedig itt érhető el.

Bérlet és jegyek

Elérhetőek itt.

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 12:00 órától másnap 10:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől, 2021. augusztus 18. 12:00 órától a rendezvény végéig, azaz 2021. augusztus 22. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén. A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod a házirendet és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

Mit tehetsz a jegyeddel, ha mégsem tudsz eljönni a fesztiválra

Sajnáljuk, ha így alakul. Ha ismerősnek sem tudod átadni, akkor javasoljuk, töltsd fel másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a ticketswap.hu oldalára. Ezen a felületeken a vásárló biztonságosan juthat a jegyedhez, te pedig a pénzedhez.
A biztonságos bejutás és a pénztárcád érdekében, kérjük, senki ne vásároljon a VIAGOGO oldalain Fekete Zaj jegyeket!

Belépés gyerekeknek

A kormányrendelet módosulása – https://bit.ly/3gwKXuZ – lehetővé teszi, hogy a 18 ÉV ALATTIAK védettségüket igazolni tudó szülő – vagy a szülő által meghatalmazott nagykorú – felügyelete alatt, védettségi igazolvány nélkül látogathatják a zenés-táncos rendezvényeket.

12. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják. 13. életévüket be nem töltött gyermekek csak törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be a rendezvény területére, és csak kísérővel tartózkodhatnak ott. A kísérő részére jegy váltása kötelező.

A belépés feltételei

Zenés-táncos rendezvény – így a Fekete Zaj Fesztivál is – a jelenleg hatályos a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/B. § 2. bekezdése értelmében kizárólag VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL látogatható. A védettség igazolására a plasztik kártyát és a mobil applikációt is elfogadjuk – mindkét esetben a személyazonosság igazolására alkalmas, arcképes hatósági igazolványt is fel kell mutatni. Ezen okmányok BÁRMELYIKÉNEK a hiányában a belépést megtagadjuk, jegyvisszatérítés ilyen esetben nem lehetséges.
A hivatalos mobilappot innen töltheted le:
IOS » https://apple.co/3zpaA9z
Android » https://bit.ly/35j42M3
A KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZŐK a Magyarország által elfogadott külföldi védettségi igazolásokkal látogathatják a fesztivált. Lista itt: https://bit.ly/3cHLs4d
2021. július 1-től NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadjuk az UNIÓS Covid-IGAZOLÁSt az oltottságról vagy átesettségről.

Fizetés a fesztiválon

A fesztiválon készpénzmentes (cashless) rendszerben, a karszalagra erősített chipkártyával lehetséges a fizetés. Erről a megoldásról, és a feltöltési lehetőségekről ezen az oldalon olvashatsz bővebben.

Szállás

A megvásárolható szálláslehetőségek elérhetőek itt.
Ha kérdésed van, írj az info@feketezaj.hu e-mail címre.

A Mátra Kemping hotel wellness szolgáltatása kizárólag wellness belépő megváltásával használható, a részleg kapacitásának függvényében.
A wellness belépő ára: 2.000 Ft

Parkolás

A fesztiválterület közelében az alábbi parkolási lehetőségek érhetők el:

  • a fesztivál területeként szolgáló Mátra Kempingbe behajtási engedélyek kerültek értékesítésre, amelyek már elfogytak
  • a Mátra kemping előtti parkolóban és az az Oxygen Kalandparknál szeretnétek parkolni, IDE kattintva tudtok jegyet váltani
  • az erdőben, a fesztiválterülettől pár száz méterre északnak továbbhaladva kb. 50-60 ingyenes parkoló érhető el

A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy akinek módjában áll, vegyen igénybe tömegközlekedési, telekocsi lehetőségeket.

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

Megközelítés

Cím: 3232 Mátrafüred-Sástó, Farkas u. 4. IDE kattintva tervezhetsz útvonalat máris.

Fesztiváljárat

Idén segítünk a Mátrába jutásban – válaszd különjáratunkat, amivel akár a koncertek után is haza tudsz menni, ha csak egy napra érkeznél. A buszok Budapesten a Stadionok és a fesztiválbejárat között közlekednek. IDE kattintva tudsz jegyet váltani.

MENETREND:
Szerda
→ Zaj 11:00, 15:00
→ Budapest – Stadionok 02:30
Csütörtök, péntek
→ Zaj 14:00
→ Budapest – Stadionok 02:30
Szombat
→ Zaj 14:00, 16:00
→ Budapest – Stadionok 01:30, 02:30
Vasárnap
→ Budapest – Stadionok 08:00, 10:00, 12:00

JEGYÁRAK
retúr jegyek – 4 500 Ft/fő
bérletes retúr – (szerda 11:00 – vasárnap 10:00)
napi retúr – (szerda 15:00 – 02:30)
napi retúr – (csütörtök 14:00 – 02:30)
napi retúr – (péntek 14:00 – 02:30)
napi retúr – (szombat 14:00 – 02:30)
egy útra: 2500 Ft/fő

Autóval

Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton – Mátrafüreden keresztül – a 10-es kilométerszelvény után balra.

Tömegközlekedéssel

Budapest – Stadionok buszpályaudvarról közvetlen járatok indulnak. Egyes járatokra menetjegy előzetesen megvásárolható online a www.volanbusz.hu oldalon.
A legközelebbi város Gyöngyös vasútállomással és buszpályaudvarral. Innen busszal tudtok eljutni Sástó megállóhelyig, hiszen számos közvetlen, helyközi járat indul Gyöngyösről a helyszínre.
A Gyöngyösre érkező vasúti és autóbusz járatok menetrendje, jegyvásárlás elérhető itt:
www.mavcsoport.hu
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

TAXI Gyöngyösről Sástóra

Fesztiválos Taxi kedvezményt sajnos nem elérhető. 4000-4500 Ft-os tarifával kell számolni, ha Gyöngyös- Sástó távolágban taxit vesztek igénybe.

“Zaj Telekocsi”

A Fekete Zaj külön e célra létrehozott Facebook csoportjában nézz körül, a fesztivál előtt többen keresnek útitársat. Ugyanitt szabad ágyra és szobákra is le lehet csapni.

Merch

A fesztivál alatt végig megtalálod az idei Zaj pólókat, táskákat és egyéb apró relikviákat. A fellépő kedvenc zenekarod is elhozza saját termékeit, azokat is itt keresd majd. Ezekért a termékekért is a készpénzmentes fizetési rendszer keretében tudsz fizetni.

Talált tárgyak

Kérjük, a talált tárgyakat az Infópultnál add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

Infópont

Nyitvartartás: 12:00-24:00 között mind a fesztivál időtartama alatt. A bejárat után 10 méterrel jobbra a teraszon. A bejárat utáni teraszon dolgozó stábtagjaink állnak rendelkezésedre, ha kérdésed lenne a fesztivál alatt. Probléma esetén fordulj segítségért stáb karszalagot viselő szervezőinkhez a teljes fesztivál területén.

A fesztivál területéhez közeli egyéb lehetőségek

A kemping bejáratától pár méterre mini abc, ajándékbolt üzemel.
536 m magasan terül el a Sástó, az ország legmagasabban fekvő természetes tava, 2 hektárnyi kiterjedésű.
A kempingtől 50 m-re, az 53 m magas sástói kilátóból lenyűgöző panorámatárul a szemünk elé. Fentről a környék 10-15 települése és az ország legmagasabb pontja Kékestető is jól látható.
A kempingtől 10 perc sétára található az Oxygen Adrenalin Park, ami az aktív turisták részére számtalan programlehetőséget biztosít: libegő,bobpálya, függőhíd, mászófal, eurobungy, gyermek- és erdei kalandpark, canopy, gyermek quadpálya, óriáshinta, erdei labirintus, stb.

Környezetvédelem

A fesztivál alatt ne csak egymásra, de a környezetre is vigyázzunk. Kérjük, ne szemetelj. A kukákat és egyéb szeméttárolókat folyamatosan üríteni fogjuk. A sátrazóknak a sátorjegy beváltáskor egy ajándék kukazsákot adunk.