Cél: 2 300 000 Ft


Gyűjtött: 1 140 000 Ft


Adományozók: 109

Kiürítés

Leírás

Miért van szükség a közösségi finanszírozásra?
A Fekete Zajra még soha nem kaptunk pályázati támogatást és a vendéglátásból is csak minimális összeghez jutottunk. Amikor 2013-ban úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a fesztivált, ez volt az egyik fő ok. A fesztivál újraindításával az a cél, hogy a korábbinál izgalmasabb és erősebb programot hozzunk össze, az évek során kialakított rétegzenei karakter megtartásával. Már a Zajt követő Fekete Zaj Osztálykirándulás modellje is a közösség erejére épült, ezt szeretnénk továbbvinni az újragondolt Fekete Zaj Fesztivál finanszírozásában is.

Hogyan segíthetek?
Elsősorban azzal, hogy jegyet vásárolsz és eljössz. Ha ezen felül is szeretnél hozzájárulni a Fekete Zaj jövőjéhez, úgy támogasd ezen a csatornán a fesztivált. Ha esetleg olyan szolgáltatással tudsz segíteni, amit egyébként is igénybe vennénk a fesztiválon, ezt is örömmel elfogadjuk támogatásként és támogatói igazolást állítunk ki róla.

Hogy áll össze a fesztivál költségvetése?
Kiadások:
40% – fellépők
35% – terület és szálláshelyek bérleti díja
10% – technika
10% – stáb
5% – marketing

Bevételek:
55% – jegybevétel
20% – szálláshelyek értékesítése
13% – vendéglátásból származó részesedés
2% – merchandise
10% – közösségi támogatás – SZÁMÍTUNK RÁD!

Mi lesz a támogatás sorsa?
Az idei támogatásokat elsősorban a program finanszírozásába építjük be, erősítjük a zenei felhozatalt és mellé kiállításokat, workshopokat és színházat szervezünk, valamint szeretnénk a fesztivál idejére kidekorálni a kempinget. Ha a projekt célösszegét sikerül elérni vagy megközelíteni, akkor létre tudunk hozni egy új programhelyszínt.
Ha van egy konkrét terület, ahova a támogatásod szánod, akkor írd meg nekünk is figyelni fogunk a kérésedre a felhasználás során: feketezaj@feketezaj.hu

Mit lehet elérni közösségi finanszírozással?
A támogatás a közösség összefogását szimbolizálja és ezzel meg szeretnénk mutatni a fesztivál életképességét a pályázati és szponzori döntéshozóknak, így készítjük elő a terepet a 2019-es fesztiválhoz, amelynek már megvan az időpontja. Tehát az anyagi támogatáson kívül is egy pozitív képet állítunk fel a fesztiválról és az ide kapcsolódó zenei színtérről. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a közösségi támogatás egy elfogadott és népszerű finanszírozási formává váljon a magyar zenei színtéren, ezért nagyon kiváncsiak vagyunk a véleményetekre.
Ez a projektünk pedig egy éles teszt egy ősszel induló művészeti támogatásokkal foglalkozó felülethez, amivel a fellépőink terveit is segíthettek valóra váltani.

Köszönjük!