Szervezd velünk a Fekete Zajt 2020-ban!

3 000 Ft100 000 Ft

Ended!

Cél: 1 500 000 Ft


Gyűjtött: 1 095 000 Ft


Adományozók: 69

kacsalizátor (3 000 Ft)

Az első lépés (néha a legfontosabb). A neved megjelenik a fesztivál programfüzetében a támogatók között.

Támogatom

helyén van a szíved ebben a pólóban (10 000 Ft)

Egy támogatói pólóval (a méretről egyeztetünk veled előzetesen) és egy plakáttal háláljuk meg a támogatást, valamint a neved felkerül a támogatói listára. Ez a csomag csak augusztus 10-ig választható.

Támogatom

szociális példakép (25 000 Ft)

Támogatói póló, valamint az általad választott fellépő által dedikált plakát. Természetesen a támogatói listára is felkerülsz. Ennek a csomagnak az a különlegessége, hogy minden ilyen adomány után eggyel több bérletet tudunk felajánlani a válság miatt nehéz helyzetbe került Zajongók fesztiváloztatására bevezetett szociális pályázat számára.

Támogatom

bölcs kacsasuttogó (50 000 Ft)

Támogatói póló és ebéd a jutalmad, valamint az általad választott fellépő által dedikált plakát. Természetesen a támogatói listára is felkerülsz, illetve neved megjelenik az egyik installációnkon is.

Támogatom

mátrai élesztőmester (100 000 Ft)

Felfuttatod a Zajt! Ha egy ilyen csomagot választasz, akkor (a korábban felsorolt ajándékok mellett) szervezünk neked egy közös csónakázást a kedvenc fellépőddel, valamint tiszteletbeli stábtagként szerepelsz majd a programfüzetben, illetve neved megjelenik az egyik installációnkon is.

Támogatom

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁSRA?
A Fekete Zaj szervezése során célunk a folyamatos értéknövelés, a közösségépítés és a különleges művészeti értékkel bíró produkciók bemutatása. Ehhez a korábbi évek során még nem kaptunk pályázati támogatást és a vendéglátásból is csak minimális összeghez jutottunk. Amikor 2014 és 2017 között szünetelt a fesztivál, a nevet a lelkes rajongókból álló Fekete Zaj Osztálykirándulás koncepciója tartotta életben és az ő modelljük is a közösség erejére épült. A fesztivál 2018-as újraindításával a korábbinál izgalmasabb és erősebb programot hoztunk össze, az évek során kialakított rétegzenei karakter megtartásával. Mindkét szervezési forma része volt a közösség támogatása és az önkéntesség, ezt szeretnénk továbbvinni az újragondolt Fekete Zaj Fesztivál finanszírozásában is.

HOGYAN SEGÍTHETSZ?
Elsősorban azzal, hogy jegyet vásárolsz és eljössz. Ha ezen felül is szeretnél hozzájárulni a Fekete Zaj jövőjéhez, úgy támogasd a fesztivált ezen a csatornán. Ha olyan szolgáltatással tudsz segíteni, amit egyébként is igénybe vennénk a fesztiválon, azt is örömmel elfogadjuk támogatásként, és támogatói igazolást állítunk ki róla.

MIRE HASZNÁLJUK A BEFOLYT ÖSSZEGET?
Az idei célunk: ELVARÁZSOLT KACSATÓNIA
2020-ban a feje tetejére állt minden, nem a legjobb értelemben, ezen ideje csavarni még egyet. A fesztivál négy napja során szeretnénk az abszurditást visszahelyezni abba a közegbe, ahol szerintünk méltó helye van: a művészetbe. Az általatok létrehozott Delta színpad új helyre kerül és egyszerre lesz rádióállomás, nappali programhelyszín, live act színpad és afterparty bázis. Az idei támogatásokból pedig installációt építünk a Sástó két szigetére. Portállá változó híd, hangvezérelt interaktív installáció, koncerthelyszín és nem utolsó sorban találkozóhely: kapcsolatba kerülhettek a kacsákkal, a napsütéssel, a délutáni akusztikus produkciókkal, este megnézhetitek a holdfény és a LED-ek misztikus elegyét, valamint ha egy kis csendre vágytok, félúton a kilátó felé azt is megtaláljátok.

HOGY ÁLL ÖSSZE A FESZTIVÁL KÖLTSÉGVETÉSE? 
Kiadások:
37% – fellépők útiköltsége és tiszteletdíja
35% – terület és szálláshelyek bérleti díja
13% – technika, installációk
11% – stáb, személyzet
4% – marketing

Bevételek:
58% – jegybevétel
19% – szálláshelyek értékesítése
11% – vendéglátásból származó részesedés
2% – merchandise
10% – közösségi támogatás – SZÁMÍTUNK RÁD!

MIT LEHET ELÉRNI KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁSSAL?
A támogatás a közösség összefogását szimbolizálja és ezzel meg szeretnénk mutatni a fesztivál életképességét a pályázati és szponzori döntéshozóknak. Tehát az anyagi támogatáson kívül is egy pozitív képet állítunk fel a fesztiválról és az ide kapcsolódó zenei színtérről, ami az iparág hosszú és fájdalmas kényszerszünete utána különösen fontos. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a közösségi támogatás egy elfogadott és népszerű finanszírozási formává váljon a magyar zenei színtéren, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. A tavalyi támogatásotok a Delta színpad formájában immáron hosszú távon része a fesztivál karakterének, idén és 2021-ben is hasonlóan maradandót szeretnénk megvalósítani ebből az akcióból. A támogatásokat – a korábbi évekhez hasonlóan – a fesztivál társszervezője, a Szinkron Közhasznú Egyesület kezeli.
Köszönjük!