Ended!

Cél: 2 300 000 Ft


Gyűjtött: 760 000 Ft


Adományozók: 65

színpadizáns (2 000 Ft)

Az első lépés (néha a legfontosabb). A neved megjelenik a fesztivál programfüzetében a támogatók között.

Támogatom

beugrós színpadmester (10 000 Ft)

Egy támogatói pólóval (a méretről egyeztetünk veled előzetesen) és egy plakáttal háláljuk meg a támogatást, valamint a neved felkerül a támogatói listára. Ez a csomag csak augusztus 9-ig érhető el.

Támogatom

gyakorló színpadmester (25 000 Ft)

Támogatói póló és vacsora, valamint az általad választott fellépő által dedikált plakát. Természetesen a támogatói listára is felkerülsz.

Támogatom

bölcs színpadmester (50 000 Ft)

Támogatói póló és vacsora a jutalmad, valamint az általad választott fellépő által dedikált plakát. Természetesen a támogatói listára is felkerülsz, illetve neved feltesszük a színpadra tervezett támogatói plakettre is.

Támogatom

színpadigazgató (100 000 Ft)

Te vagy a főnök! Ha egy ilyen csomagot választasz, akkor (a korábban felsorolt ajándékok mellett) leszervezünk neked egy közös csónakázást a kedvenc fellépőddel, valamint tiszteletbeli stábtagként szerepelsz majd a programfüzetben, illetve neved feltesszük a színpadra tervezett támogatói plakettre is.

Támogatom

Leírás

Miért van szükség a közösségi finanszírozásra?
A Fekete Zajra még soha nem kaptunk pályázati támogatást és a vendéglátásból is csak minimális összeghez jutottunk. Amikor 2013-ban úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a fesztivált, ez volt az egyik fő ok. A fesztivál tavalyi újraindításával az volt a célunk, hogy a korábbinál izgalmasabb és erősebb programot hozzunk össze, az évek során kialakított rétegzenei karakter megtartásával. Már a Zajt követő Fekete Zaj Osztálykirándulás modellje is a közösség erejére épült, és ezt szeretnénk továbbvinni az újragondolt Fekete Zaj Fesztivál finanszírozásában is.

Hogyan segíthetsz?
Elsősorban azzal, hogy jegyet vásárolsz és eljössz. Ha ezen felül is szeretnél hozzájárulni a Fekete Zaj jövőjéhez, úgy támogasd a fesztivált ezen a csatornán. Ha olyan szolgáltatással tudsz segíteni, amit egyébként is igénybe vennénk a fesztiválon, azt is örömmel elfogadjuk támogatásként, és támogatói igazolást állítunk ki róla.

Mire használjuk a befolyt összeget?

Idén egy konkrét célra gyűjtünk: KÉSZÍTÜNK EGY ÚJ SZÍNPADOT!

A fesztivál tavalyi újraéledése után úgy érezzük, szeretnénk egyre több fellépőt, zenekart elhívni és színesíteni az előadók sorát. Éppen ezért létrehozunk létrehozunk egy új, live act színpadot, ami egy különleges, felfújható fedést is kap, és látványos vetítésekkel is készülünk hozzá. A következő években is felhasználható színpad-installáció jó példa arra, hogy a Fekete Zaj szervezőiként nem csak egyik évről a másikra gondolkodunk, hanem szeretnénk lépésenként egyre karakteresebbé és emlékezetesebbé tenni a Fekete Zajos napokat a látogatóknak, így a költségvetésünk egy részét ehhez hasonló beruházásokra fordítjuk. A színpad látványterveit  alább meg is nézhetitek. Szerintünk irtó jól néz majd ki a sástói fák alatt!

Hogy áll össze a fesztivál költségvetése?
Kiadások:
40% – fellépők
35% – terület és szálláshelyek bérleti díja
10% – technika
10% – stáb
5% – marketing

Bevételek:
55% – jegybevétel
20% – szálláshelyek értékesítése
13% – vendéglátásból származó részesedés
2% – merchandise
10% – közösségi támogatás – SZÁMÍTUNK RÁD!

Mit lehet elérni közösségi finanszírozással?
A támogatás a közösség összefogását szimbolizálja és ezzel meg szeretnénk mutatni a fesztivál életképességét a pályázati és szponzori döntéshozóknak, így készítjük elő a terepet a 2019-es fesztiválhoz, amelynek már megvan az időpontja. Tehát az anyagi támogatáson kívül is egy pozitív képet állítunk fel a fesztiválról és az ide kapcsolódó zenei színtérről. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a közösségi támogatás egy elfogadott és népszerű finanszírozási formává váljon a magyar zenei színtéren, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre.

Köszönjük!