Információk

Kedves Fesztivállátogató!

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat számodra, hogy könnyen eligazodj a fesztiválra készülve és a fesztivál területén is. Ha itt nem találod a választ a kérdésedre, írj nekünk a feketezajinfo@gmail.com címre.

Program

Elérhető itt.

Bérlet és jegyek

Elérhetőek itt.

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 12:00 órától másnap 10:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

3 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől, 2019. augusztus 16-án 12:00 órától a harmadik nap végéig, azaz 2019. augusztus 19. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől, 2019. augusztus 16-án 12:00 órától a rendezvény végéig, azaz 2019. augusztus 20. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén.

A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod a házirendet és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

Mit tehetsz a jegyeddel, ha mégsem tudsz eljönni a fesztiválra?

Sajnáljuk, ha így alakul. Ha ismerősnek sem tudod átadni, akkor javasoljuk,töltsd fel másodlagos jegyértékesítő partnereink, a tickething.com vagy a ticketswap.hu oldalára. Ezeken a felületeken a vásárló biztonságosan juthat a jegyedhez, te pedig a pénzedhez.

A biztonságos bejutás és a pénztárcád érdekében, kérjük, senki ne vásároljon a VIAGOGO oldalain Fekete Zaj jegyeket!

Belépés gyerekeknek:

12. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják.

16. életévüket be nem töltött gyermekek csak törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be a rendezvény területére, és csak kísérővel tartózkodhatnak ott. A kísérő részére jegy váltása kötelező.

Fizetés a fesztiválon

A fesztiválon készpénzmentes (cashless) rendszerben, a karszalagra erősített chipkártyával lehetséges a fizetés. Erről a megoldásról, és a feltöltési lehetőségekről ezen az oldalon olvashatsz bővebben.

Szállás

A megvásárolható szálláslehetőségek elérhetőek itt.

Ha kérdésed van, írj a feketezajszallas@gmail.come-mail címre.

MÁTRA KEMPING (fesztiválterület)

Cím: 3232 Mátrafüred-Sástó, Farkas u. 4.

Kulcs-átvételi információk

Miután a bejáratnál megkaptátok a fesztivál karszalagot, keressétek az Infópontot a sorompó után 10 méterre, jobbra a teraszon. Itt adjuk át a HOTEL / MOTEL / FAHÁZ kulcsokat, valamint itt kaptok Mátra Kemping szállás karszalagot (a sátrazók is). Minden szobatípushoz max 2 kulcs vehető fel. A kulcsokat a bejáratnál lévő non-stop recepción le lehet adni.

Hotelszoba

A szobák mindegyike saját fürdőszobával (zuhanyzó, WC) rendelkezik.

Motelszoba

Minden szobában 2 emeletes ágy (max 4 fő részére), hideg-meleg vizes mosdó,szekrény, asztal és szék található. A folyosóról nyílnak a közös vizesblokkok, ahol WC és zuhanyzási lehetőség biztosított. Nem pótágyazható.

Faház

A faházak eltérő beosztásúak és felszereltségűek. Mindegyikben található fürdőszoba zuhanyzóval és wc-vel, valamint hűtőszekrény és LCD tv.

Konyhával is rendelkező faházak korlátozott számban elérhetőek.

Sátorhely

A sátorral érkező fesztiválozók számos árnyas és napos terület közül választva verhetik fel sátraikat. A parcellákban elhelyezett energiaoszlopokon elektromos áram, víz, kábel TV csatlakozási lehetőségbiztosított.

A kemping területén több WC, mosdó, zárt zuhanyzó áll a rendelkezésre.

MÁTRA TÁBOR (“Osztálykirándulás” helyszín):

Cím: 3232 Mátrafüred- Sástó, Farkas út 7

Kulcs-átvételi információk

A faház kulcsait és a szállás-karszalagot a Mátra Tábor “D1” fő faházának irodájában tudjátok átvenni a tábor személyzettől. Ezért kérjük a Mátra táborosokat, amennyiben autóval érkeztek, a Mátra Táborhoz menjetek először a kulcs-átvétel és a parkolás miatt is. Innen kb. 5 perc séta a fesztivál bejárata, ahol pedig át tudjátok majd venni a fesztivál karszalagot.

Szobák Faházban

Egy faházon belül 4 külön-külön zárható szoba és egy fürdőszoba található zuhanyzóval és wc-vel.

FONTOS! A Mátra Táborban csak 3 fesztivál napot tartózkodhatunk idén. Kérjük, hogy a szobákat augusztus 19. hétfő 10:00 óráig hagyjátok majd el és a kulcsot adjátok le az irodában távozás előtt.

Wellness

A Mátra Kemping hotel wellness szolgáltatása kizárólag wellness belépőmegváltásával használható, a részleg kapacitásának függvényében.

A wellness belépő ára: 2000 Ft

Parkolás

A fesztiválterület közelében az alábbi parkolási lehetőségek érhetők el:

  • a fesztivál területeként szolgáló Mátra Kempingbe 30 db behajtási engedély került értékesítésre, amelyek már elfogytak
  • a Mátra kemping előtti parkolóban 28 parkoló található, amely érkezési sorrendben, 500 Ft / nap díj megfizetése ellenében vehető igénybe. Parkolójegy váltható az automatánál vagy a turisztikai központban
  • az erdőben, a fesztiválterülettől pár száz méterre északnak továbbhaladva kb. 50-60 ingyenes parkoló érhető el
  • a Mátra Táborban megszállók a tábornál ingyen parkolhatnak, ahonnan 3 perc séta a fesztivál
  • az Oxygen Kalandparknál 700 Ft / nap (több nap is fizethető egyben) díj ellenében lehet parkolni – itt a kalandpark sorompójánál jelezni kell, hogy a fesztiválra érkezünk, és hogy hány napot maradunk

A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy akinek módjában áll, vegyen igénybe tömegközlekedési, telekocsi lehetőségeket.Feltöltés alatt…

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvénybejárata előtt megállni, várakozni tilos!

Megközelítés

Cím: 3232 Mátrafüred-Sástó, Farkas u. 4.

Autóval

Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton – Mátrafüreden keresztül – a 10-es kilométerszelvény után balra.

Tömegközlekedéssel

Budapest – Stadionok buszpályaudvarról közvetlen járatok indulnak. Egyes
járatokra menetjegy előzetesen megvásárolható online a www.volanbusz.hu oldalon.

https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/fuzet-keszito/print?menetrend=1045&mode=pdf&dir=to&menetrend_id=277

Legközelebbi nagyváros: Gyöngyös vasútállomással és buszpályaudvarral. Innen busszal tudtok eljutni Sástó megállóhelyig, hiszen számos közvetlen, helyközi járat indul Gyöngyösről a helyszínre.

A Gyöngyösre érkező vasúti és autóbusz járatok menetrendje, jegyvásárlás elérhető itt: https://www.mavcsoport.hu/
https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/

TAXI Gyöngyösről Sástóra

Fesztiválos Taxi kedvezményt sajnos nem elérhető. 4000-4500 Ft-os tarifával kell számolni, ha Gyöngyös- Sástó távolágban taxit vesztek igénybe.

“Zaj Telekocsi”

A Fekete Zaj külön e célra létrehozott Facebook csoportjában nézz körül, a fesztivál előtt többen keresnek útitársat. Ugyanitt szabad ágyra és szobákra is le lehet csapni.

Merchandise, ajándékok

A fesztivál alatt végig megtalálod az idei Zaj pólókat, táskákat és egyéb apró relikviákat. A fellépő kedvenc zenekarod is elhozza saját termékeit,azokat is itt keresd majd. Ezekért a termékekért is a készpénzmentes fizetési rendszer keretében tudsz fizetni.

Talált tárgyak

Kérjük, a talált tárgyakat az Infópultnál add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

Infópont

Nyitvartartás: 12:00-24:00 óráig mind a 4 napon. A bejárat után 10 méterrel jobbra a teraszon.

A bejárat utáni teraszon dolgozó stábtagjaink állnak rendelkezésedre, ha kérdésed lenne a fesztivál alatt. Probléma esetén fordulj segítségért stáb karszalagot viselő szervezőinkhez a teljes fesztivál területén.

A fesztivál területéhez közeli egyéb lehetőségek

A kemping bejáratától pár méterre mini abc, ajándékbolt üzemel.

A kemping mellett található egy körhinta gyerekeknek és céllövölde a felnőtteknek.

536 m magasan terül el a Sástó, az ország legmagasabban fekvő természetes tava, 2 hektárnyi kiterjedésű.

A kempingtől 50 m-re, az 53 m magas sástói kilátóból lenyűgöző panorámatárul a szemünk elé. Fentről a környék 10-15 települése és az ország legmagasabb pontja Kékestető is jól látható.

A kempingtől 10 perc sétára található az Oxygen Adrenalin Park, ami az aktív turisták részére számtalan programlehetőséget biztosít: libegő,bobpálya, függőhíd, mászófal, eurobungy, gyermek- és erdei kalandpark, canopy, gyermek quadpálya, óriáshinta, erdei labirintus, stb.

Környezetvédelem

A fesztivál alatt ne csak egymásra, de a környezetre is vigyázzunk. Kérjük, ne szemetelj. A kukákat és egyéb szeméttárolókat folyamatosan üríteni fogjuk. A sátrazóknak a sátorjegy beváltáskor egy ajándék kukazsákot adunk.

Crowdfunding

A Fekete Zaj költségvetésének fontos részét képezik a közösség által biztosított adományok. Ennek részleteiről, és az adományok idei felhasználásáról is olvashatsz ezen az oldalon.