Összegyűjtöttük a legfontosabb fesztivál információkat

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat számotokra, hogy könnyebben eligazodjatok a fesztiválra készülve és a fesztivál területén is. Ha itt nem találod a választ a kérdésedre, írj nekünk az info@feketezaj.hu címre vagy küldj üzenetet Facebook oldalunkon.

Program

A zenei programok itt, az off-programok részletes napi bontása pedig itt érhető el.

Bérlet és jegyek

Elérhetőek itt.

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 12:00 órától másnap 10:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől, 2020. augusztus 19. 12:00 órától a rendezvény végéig, azaz 2020. augusztus 23. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén. A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod a házirendet és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

 

Mit tehetsz a jegyeddel, ha mégsem tudsz eljönni a fesztiválra?

Sajnáljuk, ha így alakul. Ha ismerősnek sem tudod átadni, akkor javasoljuk, töltsd fel másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a ticketswap.hu oldalára. Ezen a felületeken a vásárló biztonságosan juthat a jegyedhez, te pedig a pénzedhez.
A biztonságos bejutás és a pénztárcád érdekében, kérjük, senki ne vásároljon a VIAGOGO oldalain Fekete Zaj jegyeket!

 

Belépés gyerekeknek

12. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják.
13. életévüket be nem töltött gyermekek csak törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be a rendezvény területére, és csak kísérővel tartózkodhatnak ott. A kísérő részére jegy váltása kötelező.

 

Óvintézkedések

Sajnos mint tudjátok, a korlátozások miatt nagyon sok fesztivál és koncert elmarad idén, ezzel nem csak a zenészeket, de a mögöttük dolgozó stábot, szervezőket, szolgáltatókat hagyva munka nélkül. Bár a mi fesztiválunk jóval alacsonyabb látogatószámú, mindenképpen szempont volt, hogy pár embernek munkát adhatunk azzal, ha tovább dolgozunk. A hatóságokkal egyeztetve az össznézőszámot így is a szellősnek mondható tavalyi létszám 75%-ában határoztuk meg: stábbal, fellépőkkel, nézőkkel együtt maximum 800-an lehetünk a kemping területén, ezen belül pedig maximum 500-an a Fanyűvő vagy a Delta színpad előtt, melyek felváltva működnek majd a szokott módon.

Pár fontos intézkedéssel azonban mindenképpen készülünk:

  • Bár jelen helyzetben nem lenne kötelező semmilyen korlátozás, mi úgy döntöttünk, hogy a nagyobb befogadóképességű koncerthelyekre egyszerre – közreműködőkkel együtt – csak 500 főt engedünk be és ezt kordonok, valamint a karszalagon található chipes rendszer segítségével kontrolláljuk majd. (A chipes rendszerről is hamarosan tájékoztatást kapok!) Bár ez a fajta kordonozás nem igazán egyeztethető össze a Zaj szellemiségével, most fontosabbnak tartjuk a fesztiválozóink védelmét.
  • A másik két helyszínünk (Kacsatónia, Osztálykirándulás) befogadóképessége alacsony, így ott a kordon nem szükséges.
  • A fesztivál területén kézfertőtlenítő és C-vitamin pontokat helyezünk el, amit a térképen is megtalálhattok majd.
  • A beléptetésnél lázmérő ponttal is találkozhattok, ahol a fesztiválra belépők lázát mérjük majd, kérünk, erre is készüljetek.

 

Fizetés a fesztiválon

A fesztiválon készpénzmentes (cashless) rendszerben, a karszalagra erősített chipkártyával lehetséges a fizetés. Erről a megoldásról, és a feltöltési lehetőségekről ezen az oldalon olvashatsz bővebben. 

 

Szállás

A megvásárolható szálláslehetőségek elérhetőek itt.
Ha kérdésed van, írj az info@feketezaj.hu e-mail címre.

A Mátra Kemping hotel wellness szolgáltatása kizárólag wellness belépő megváltásával használható, a részleg kapacitásának függvényében.
A wellness belépő ára: 2000 Ft

 

Parkolás

A fesztiválterület közelében az alábbi parkolási lehetőségek érhetők el:

  • a fesztivál területeként szolgáló Mátra Kempingbe behajtási engedélyek kerültek értékesítésre, amelyek már elfogytak
  • a Mátra kemping előtti parkolóban 28 parkoló található, amely érkezési sorrendben, 500 Ft / nap díj megfizetése ellenében vehető igénybe. Parkolójegy váltható az automatánál vagy a turisztikai központban
  • az erdőben, a fesztiválterülettől pár száz méterre északnak továbbhaladva kb. 50-60 ingyenes parkoló érhető el
  • az Oxygen Kalandparknál 700 Ft / nap (több nap is fizethető egyben) díj ellenében lehet parkolni – itt a kalandpark sorompójánál jelezni kell, hogy a fesztiválra érkezünk, és hogy hány napot maradunk

A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy akinek módjában áll, vegyen igénybe tömegközlekedési, telekocsi lehetőségeket.

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

 

Megközelítés

Cím: 3232 Mátrafüred-Sástó, Farkas u. 4.

Fesztiváljárat
Idén fesztiváljáratot is szervezünk az Osztálykirándulás csapatával közösen, erről itt tudhattok meg minden infót itt.

Autóval
Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton – Mátrafüreden keresztül – a 10-es kilométerszelvény után balra.

Tömegközlekedéssel
Budapest – Stadionok buszpályaudvarról közvetlen járatok indulnak. Egyes járatokra menetjegy előzetesen megvásárolható online a www.volanbusz.hu oldalon.
A legközelebbi város Gyöngyös vasútállomással és buszpályaudvarral. Innen busszal tudtok eljutni Sástó megállóhelyig, hiszen számos közvetlen, helyközi járat indul Gyöngyösről a helyszínre.
A Gyöngyösre érkező vasúti és autóbusz járatok menetrendje, jegyvásárlás elérhető itt:
www.mavcsoport.hu 
www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

TAXI Gyöngyösről Sástóra
Fesztiválos Taxi kedvezményt sajnos nem elérhető. 4000-4500 Ft-os tarifával kell számolni, ha Gyöngyös- Sástó távolágban taxit vesztek igénybe.

“Zaj Telekocsi”
A Fekete Zaj külön e célra létrehozott Facebook csoportjában nézz körül, a fesztivál előtt többen keresnek útitársat. Ugyanitt szabad ágyra és szobákra is le lehet csapni.

 

Merch

A fesztivál alatt végig megtalálod az idei Zaj pólókat, táskákat és egyéb apró relikviákat. A fellépő kedvenc zenekarod is elhozza saját termékeit, azokat is itt keresd majd. Ezekért a termékekért is a készpénzmentes fizetési rendszer keretében tudsz fizetni.

 

Talált tárgyak

Kérjük, a talált tárgyakat az Infópultnál add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

 

Infópont

Nyitvartartás: 12:00-24:00 között mind a fesztivál időtartama alatt. A bejárat után 10 méterrel jobbra a teraszon. A bejárat utáni teraszon dolgozó stábtagjaink állnak rendelkezésedre, ha kérdésed lenne a fesztivál alatt. Probléma esetén fordulj segítségért stáb karszalagot viselő szervezőinkhez a teljes fesztivál területén.

 

A fesztivál területéhez közeli egyéb lehetőségek

A kemping bejáratától pár méterre mini abc, ajándékbolt üzemel.
A kemping mellett található egy körhinta gyerekeknek és céllövölde a felnőtteknek.
536 m magasan terül el a Sástó, az ország legmagasabban fekvő természetes tava, 2 hektárnyi kiterjedésű.
A kempingtől 50 m-re, az 53 m magas sástói kilátóból lenyűgöző panorámatárul a szemünk elé. Fentről a környék 10-15 települése és az ország legmagasabb pontja Kékestető is jól látható.
A kempingtől 10 perc sétára található az Oxygen Adrenalin Park, ami az aktív turisták részére számtalan programlehetőséget biztosít: libegő,bobpálya, függőhíd, mászófal, eurobungy, gyermek- és erdei kalandpark, canopy, gyermek quadpálya, óriáshinta, erdei labirintus, stb.

 

Környezetvédelem

A fesztivál alatt ne csak egymásra, de a környezetre is vigyázzunk. Kérjük, ne szemetelj. A kukákat és egyéb szeméttárolókat folyamatosan üríteni fogjuk. A sátrazóknak a sátorjegy beváltáskor egy ajándék kukazsákot adunk.

 

Közösségi támogatás

A Fekete Zaj legfontosabb alappillérét a közösség jelenti. Azaz ti, akik klubkoncertjeinkre jártok, akikkel évről-évre találkozunk a Mátrában, vagy akik csak most ismerkedtek a fesztivállal. A szervezés során azonban most még inkább szükségünk van rátok!
Idén is különböző összegű támogatásokkal járulhattok hozzá a fesztivál finanszírozásához, amelyből ismét célunk maradandót alkotni. Ennek részleteiről, és az adományok idei felhasználásáról is olvashatsz ezen az oldalon. Az adománygyűjtés augusztus 31-ig lesz aktív az oldalunkon. Köszönjük előre is!