Fekete Zaj

Házirend

»«

KEDVES ZAJONGÓ!

Örülünk, hogy velünk tartasz az idei Fekete Zaj Fesztiválon. Fontos számunkra, hogy a fesztivál összes résztvevője, jegyvásárlója és közreműködője biztonságban és jól érezze magát, ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni! Ismerd meg a 2024-es Fekete Zaj Fesztivál házirendjét és kérünk, amíg a Fekete Zaj Fesztiválon tartózkodsz tartsd is be ezeket a szabályokat!

A fesztivál szervezői nem támogatják a kirekesztő viselkedést, így kérünk, hogy a fesztiválra történő belépéssel ezt tartsd tiszteletben és ezen elvek mentén cselekedj te is. 

Jegyekkel kapcsolatos információk

A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod jelen házirendet és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

Belépés

A jegyvásárlással a vásárló elfogadja a házirendet és az Általános Szerződési Feltételeket. Belépőjegyet nem áll módunkban visszaváltani. Kérjük, csak a hivatalos jegyárusító helyeken vásárolj belépőt, (itt és itt) mert a forgalomba kerülő hamis jegyekből származó károkért nem tudunk felelősséget vállalni. 

A fesztiválra belépni a megváltott jegy szabta időpontban és feltételek mellett lehet. Az elővételben megvásárolt belépőjegyeket belépéskor karszalagra cseréljük. A karszalagot (bérlet, napi és szállás) az érvényessége ideje alatt mindvégig a csuklódon kell viselned.

Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a fesztivál területén folyamatosan ellenőrzik.

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 10 órától (nyitónapon 12 órától) másnap 10 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől 2024. augusztus 15-én 12 órától a rendezvény végéig, azaz 2024. augusztus 20. 10 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén.

Ha érvénytelen a karszalagod, köteles vagy elhagyni a rendezvény területét! A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A sérült, átragasztott, elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb., vagy kézről eltávolított, elveszett karszalag ÉRVÉNYTELEN, azt nem cseréljük!

A belépőjegyek hamisítása szigorúan tilos. A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen rendőrségi feljelentést teszünk.

A Fesztivál területéről bármikor eltávolítható az, aki mások testi épségét, életét,  biztonságát, vagyonát vagy vagyontárgyait bármely módon veszélyezteti, erőszakos  magatartást tanúsít, mások ellen uszít, bármely módon rendőri intézkedésre okot adó magatartást tanúsít, vagy korábban már el lett távolítva a területről. A veszélyeztető, erőszakos magatartást tanúsító embereket a Fekete Zaj Fesztivál biztonsági szolgálata  azonnal el is távolítja a területről. 

Akit a fenti okokból kifolyólag el kell távolítanunk a rendezvény helyszínéről, annak belépőjének árát nem térítjük vissza.

Belépés gyerekeknek

A Zajra 12 éves korig ingyenes a belépés (ebbe beletartoznak a 12 évesek is). A 14 éven aluliak csak a törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be és tartózkodhatnak a fesztiválon – a kísérő részére jegy váltása kötelező.

Javasoljuk, hogy amennyiben gyermekkel érkezel a Fesztiválra, ruházatán tüntesd fel a neved és a telefonszámod.

Parkolás és behajtás

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

Mit hozhatsz be és mit nem?

A rendezvények területére üvegtárgyat, ütő‐, szúró‐, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni tilos! Külön felhívjuk figyelmedet, hogy hegyes, fém végű esernyőt, kalapácsot, gumikalapácsot és gázpalackos melegítőt sem hozhatsz be magaddal!

A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Alkoholos italt és üdítő italt semmilyen mennyiségben, bontatlan ásványvizet legfeljebb két literes műanyag palackokban, legfeljebb személyenként egy zsugorral, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre bemutatni a biztonsági szolgálatnak.

A rendezvény területére kábítószer behozatala tilos.

Talált tárgyak

Kérjük, a talált tárgyakat az Infóponton add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

Figyeljünk egymásra

Kérünk, hogy a Fekete Zaj Fesztivál pultosaival, dolgozóival és vendégeivel legyél tiszteletteljes, szeretnénk, hogy mindenki komfortosan és biztonságban érezze magát a Fesztiválon.

Ne erőltess senkire se alkoholt, se a társaságodat, ha nem vágyik arra.

Ha azt látod, hogy bárki kellemetlenül érzi magát, esetleg segítségre szorul, lépj közbe te magad, vagy kérd a munkatársaink, pultosaink, önkénteseink segítségét.

Mit tudsz tenni, ha valakit zavar egy másik vendég?

Ha nem vagy biztos benne, hogy zaklatás szemtanúja vagy-e, vagy esetleg csak barátok közötti nézeteltérésről van szó: kérdezd meg! Inkább legyünk óvatosak és figyeljünk egymásra, minthogy valaki veszélyben érezze magát segítség nélkül!

Ha nem akarsz közvetlenül közbelépni, sokszor az is segít, ha kizökkented a tiszteletlenül, zavaróan, vagy zaklatóan viselkedő felet – erre akár az is elég lehet, hogy leejtesz mellettük valamit. 

Ha úgy érzed, hogy te nem mersz egyedül közbelépni, kérj meg valakit, hogy együtt lépjetek közbe – egy barátodat, vagy az fesztivál egyik dolgozóját.

Van, hogy az is segít, ha dokumentálod az esetet – ez elveheti a kellemetlenül viselkedő fél kedvét a viselkedésének folytatásától.

Ha valamilyen okból nem tudtál a helyzetben közbelépni vagy reagálni, akkor utólag menj oda ahhoz, akit kellemetlenség vagy zaklatás ért, hátha utólag is tudsz neki segíteni, jelezni, hogy nincs egyedül. 

Amennyiben viselkedésed a Fekete Zaj Fesztivál pultosait vagy vendégeit kényelmetlen helyzetbe hozza, félelmet kelt, fenyegető, erőszakos, kirekesztő vagy zavaró, a rendezvényről való azonnali kitiltást vonhat maga után. 

A pultosok fel tudják mérni, hogy mennyi alkohol elfogyasztása után nem fognak már kiszolgálni, illetve amennyiben távozásra szólítanak fel, ezt jó okkal teszik, döntésüket fogadd el.

Egyéb

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. A program változása miatt a belépő ára – pénztártól való távozás után – nem igényelhető vissza.

A szervezők nem vállalnak felelősséget az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadó változásokért. 

A rendezvényről hang‐ és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben. Fényképezni szabad, azonban a fesztivál területén, illetve afelett drón használatával video‐ vagy fényképfelvételt készíteni kizárólag a szervezők előzetes engedélyével, valamennyi vonatkozó jogszabályi előírás betartásával, a résztvevők biztonságát nem veszélyeztetve lehet. A felvétel készítője köteles az egyes felvételek készítésének módját és időpontját a Szervezőkkel előzetesen egyeztetni és jóváhagyatni.

A rendezvény területén a szervezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi vagy reklám tevékenységet folytatni! A rendezvényen extrém hang ‐ és fényhatás érheti a közönséget, így az ezekre érzékeny látogatóinkat kérjük, hogy ezt tekintetbe véve tartózkodjanak a színpadok közelében!

A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki! Felhívjuk figyelmedet, hogy kábítószer fogyasztása – a hatályos törvények szerint – a rendezvény területén is tilos!

A fesztiválon folyamatos, 0-24 órás orvosi és mentőügyeletet működtetünk – a stáb bázisánál találjátok az orvost. Az orvosi szolgálat a vonatkozó törvényi szabályozásnak  megfelelően orvosi és elsősegélynyújtási szolgáltatást biztosít a Fekete Zaj Fesztivál résztvevői  számára. 

Az Fekete Zaj Fesztivál kutyabarát hely, szívesen látjuk az ebeket, de kérünk, hogy saját biztonsága érdekében tartsd pórázon és ne vidd nagyobb tömegbe, hangos zenéhez. Javasoljuk, hogy kedvenced nyakörvén tüntesd fel a neved és telefonszámod.

Fürdeni a tóban hatóságilag tilos.

Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek! A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.

A Rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, esőnap nincs! Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

A házirend a szervező által egyoldalúan módosítható.

Jó szórakozást kívánunk!

A Fekete Zaj Fesztivál szervezői

hu_HUHungarian