Fekete Zaj

Pályázatok

Mátra hangja pályázat

»«

MUTASD MEG, SZERINTED HOGYAN SZÓL A FEKETE ZAJ!

Az idén 15. éves Fekete Zaj fesztivál a svéd Kilohearts cég moduláris szoftver-szintetizátorával, a Phase Planttel Magyarország legnagyobb hegységének domborzati textúráját zenei hullámformává konvertálva megalkotta a valódi Fekete Zaj hangot.

A 20 darab egyedi patchet tartalmazó Black Noise hangkészlet most ingyenesen elérhető (https://www.feketezaj.hu/thesoundofmatra/#download). A fesztivál várja a zenekedvelők és kísérletező kedvű alkotók a letöltött patch-ekből készült hanganyagait. A szervezők által kiválasztott track rákerül a hivatalos The Sound Of Matra playlistre, alkotója pedig egy idei Fekete Zaj bérlettel lesz gazdagabb.

Ha magad is Phase Plant felhasználó vagy, pár kattintással betöltheted a hangkészletet. Ha még nem ismered ezt a szintit, de VST Plugineket támogató zeneszerkesztő szoftvert használsz, használd ki az ingyenes próbaidőszakot, és ismerkedj meg ezzel a többszörösen díjnyertes hangszerrel. 
A kész alkotást töltsd fel a Soundcloudra vagy a YouTube-ra, majd töltsd ki az űrlapot.

Jelentkezési határidő: 2024 június 30. 16:00

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

Installáció pályázat

»«

A FEKETE ZAJ FESZTIVÁL FELHÍVÁST HIRDET KÜLTÉRI INSTALLÁCIÓK LÉTREHOZÁSÁRA.

A projekt célja a fesztivál 15 éves évfordulója alkalmából képzőművészeti alkotások, kiállítások, fény-, videó-és egyéb installációk létrehozása a Mátra Kemping területén belül és a fesztivál erdei helyszínein.

A felhívásra olyan független alkotók és alkotói csoportok jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, a fesztivál szellemiségéhez illő projekttel tudják gazdagítani a Fekete Zajt, fókuszba helyezve annak közösségépítő misszióját és a 15 éves évfordulóját.

 

A megvalósítás időtartama: 2024. augusztus 15-20.

A beérkező jelentkezéseket a Fekete Zaj stábja bírálja el, és választja ki azt az egy alkotót / alkotói csoportot, akivel együtt szeretne dolgozni a 2024-es fesztivál ideje alatt.

 

A döntés várható közzététele: 2024. március 18-ig.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: info@feketezaj.hu

Jelentkezni az adatlap kitöltésével lehet 2024. február 23. 16:00-ig:

Off Program pályázat

»«

KREATÍV ALKOTÓ VAGY ALKOTÓCSOPORTOK PROGRAMAJÁNLÓJÁT VÁRJUK

Szeretettel várjuk minden olyan kreatív alkotó vagy alkotócsoport programajánlóját, akik úgy érzik, hogy a koncertek előtti idősávokban a fesztivál szellemiségéhez illő programmal szívesen szórakoztatnák a Zaj közönségét. Legyen szó workshopokról, beszélgetésekről, felolvasásokról, kevés szereplős performanszokról, prózai vagy táncelőadásokról; mindenre nyitottak vagyunk! A cél, hogy közösen, tartalmas kikapcsolódást nyújtsunk a Zaj látogatóinak.

Előnyt élveznek azok a projektek, amelyek koncepciójában megjelenik a Fekete Zaj 15 éves évfordulója.

A programszervezőknek napijegyet vagy bérletet, illetve sátorhelyet tudunk biztosítani. Tekintettel arra, hogy korlátozott mennyiségben áll majd rendelkezésünkre szállás a Mátra Táborban, így ezt minden esetben külön egyeztetjük a jelentkezőkkel.

Jelentkezési határidő: 2024 március 1. 16:00

A kiválasztott programok szervezőivel 2024. március 31. után vesszük fel a kapcsolatot.

Zenekarok jelentkezését itt már nem áll módunkban figyelembe venni, köszönjük a megértést!

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

hu_HUHungarian