Házirend

Kedves Fesztivállátogató!

Örülünk, hogy velünk tartasz az idei Fekete Zaj Fesztiválon. Biztonságod és jó hangulatod fontos nekünk, ennek érdekében mindent megteszünk! Ismerd meg a 2021-es Fekete Zaj Fesztivál házirendjét.

Jegyekkel kapcsolatos információk

A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a fesztiválra történő belépésre, ha elfogadod jelen házirendet és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

Belépés

A fesztiválra belépni a megváltott jegy szabta időpontban és feltételek mellett lehet. Az elővételben megvásárolt belépőjegyeket belépéskor karszalagra cseréljük. A karszalagot (bérlet, napi és szállás) az érvényessége ideje alatt mindvégig a csuklódon kell viselned.

Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a fesztivál területén folyamatosan ellenőrzik.

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 12:00 órától másnap 10:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől 2022. augusztus 17-én 12:00 órától a rendezvény végéig, azaz 2022. augusztus 20. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén.

Ha érvénytelen a karszalagod, köteles vagy elhagyni a rendezvény területét! A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A sérült, átragasztott, elvágott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb, vagy kézről eltávolított, elveszett karszalag ÉRVÉNYTELEN, azt nem cseréljük!

A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen rendőrségi feljelentést teszünk.

Belépés gyerekeknek

12. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják. 12 éven felüli látogatók számára jegyváltás szükséges.
13. életévüket be nem töltött gyermekek csak törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be a rendezvény területére, és csak kísérővel tartózkodhatnak ott. A kísérő részére jegy váltása kötelező.

Belépés mozgáskorlátozott vendégek részére

Ingyenes.

Szállással kapcsolatos információk

A Kempingtől pár perc sétára található Mátra Táborban (3232 Mátrafüred- Sástó, Farkas u. 7.) elérhetőek 2021. augusztus 18-21. éjszakákra. A Tábor területét és a szobákat augusztus 22. reggel 10 órakor el kell hagyni.

A Mátra Kempingben (fesztiválterület) található szállás opciók kizárólag az adott szállástípusra érvényes díj megfizetésével használhatók. A foglalás utolsó napján 10 órakor kell elhagyni a szobákat.

A Mátra Kempingben (fesztiválterület) található szállás opciók és a Panoráma Panzióban (Oxygen Adrenalin Park területén) foglalt szobák és apartmanok kizárólag az adott szállástípusra érvényes díj megfizetésével használhatók. A foglalás utolsó napján 10 órakor kell elhagyni a szállásokat.

Parkolás és behajtás

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

Mit hozhatsz be és mit nem?

A rendezvények területére üvegtárgyat, ütő‐, szúró‐, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni tilos! Külön felhívjuk figyelmedet, hogy hegyes, fém végű esernyőt, kalapácsot, gumikalapácsot és gázpalackos melegítőt sem hozhatsz be magaddal!

A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Alkoholos italt és üdítő italt semmilyen mennyiségben, bontatlan ásványvizet legfeljebb két literes műanyag palackokban, legfeljebb személyenként egy zsugorral, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre bemutatni a biztonsági szolgálatnak.

Talált tárgyak

Kérjük, a talált tárgyakat az Indóponton add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd.

Egyéb

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! A program változása miatt a belépő ára – pénztártól való távozás után ‐ nem igényelhető vissza.

A szervezők nem vállalnak felelősséget az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadó változásokért! A rendezvényről hang‐ és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben. Fényképezni szabad, de a koncertekről, programokról kép‐ és hangfelvételt csak a szervezők írásos beleegyezésével lehet készíteni.

A fesztivál területén, illetve afelett drón használatával video‐ vagy fényképfelvételt készíteni kizárólag a szervezők előzetes engedélyével, valamennyi vonatkozó jogszabályi előírás betartásával, a résztvevők biztonságát nem veszélyeztetve lehet. A felvétel készítője köteles az egyes felvételek készítésének módját és időpontját a Szervezőkkel előzetesen egyeztetni és jóváhagyatni.

A rendezvény területén a szervezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi vagy reklám tevékenységet folytatni! A rendezvényen extrém hang ‐ és fényhatás érheti a közönséget, így az ezekre érzékeny látogatóinkat kérjük, hogy ezt tekintetbe véve tartózkodjanak a színpadok közelében!

A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki! Felhívjuk figyelmedet, hogy kábítószer fogyasztása ‐ a hatályos törvények szerint ‐ a rendezvény területén is tilos!

Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek! A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.

A Rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, esőnap nincs! Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Jó szórakozást kívánunk!

A Fekete Zaj Fesztivál szervezői