Fekete Zaj

Fesztivál infók

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat számotokra, hogy könnyebben eligazodj a fesztiválra készülve és a fesztivál területén is. Ha itt nem találod a választ a kérdésedre, írj nekünk az info@feketezaj.hu címre vagy küldj üzenetet Facebook oldalunkra!

F.A.Q.

Gyakori kérdések

Hol találom a fellépők listáját?

A zenei programok itt, az off-programok részletes napi bontása pedig itt érhető el.

Kell jegyet váltanom kiskorú gyereknek?

A Zajra 12 éves korig ingyenes a belépés (ebbe beletartoznak a 12 évesek is). A 14 éven aluliak csak a törvényes képviselőjük kíséretében léphetnek be és tartózkodhatnak a fesztiválon – a kísérő részére jegy váltása kötelező.

Mit tehetek a belépőjegyemmel, sátorjegyemmel, szállásjegyemmel, ha mégsem tudok elmenni a fesztiválra?

Sajnáljuk, ha így alakul. Ha ismerősnek sem tudod átadni, akkor javasoljuk, töltsd fel másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a ticketswap.hu oldalára. Ezen a felületeken a vásárló biztonságosan juthat a jegyedhez, te pedig a pénzedhez.
A biztonságos bejutás és a pénztárcád érdekében, kérjük, senki ne vásároljon a VIAGOGO oldalain Fekete Zaj jegyeket!

Mit nem vihetek be a fesztivál területére?

A rendezvények területére üvegtárgyat, ütő‐, szúró‐, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni tilos! Külön felhívjuk figyelmedet, hogy hegyes, fém végű esernyőt, kalapácsot, gumikalapácsot és gázpalackos melegítőt sem hozhatsz be magaddal! Alkoholos italt és üdítő italt semmilyen mennyiségben, bontatlan ásványvizet legfeljebb két literes műanyag palackokban, legfeljebb személyenként egy zsugorral, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre bemutatni a biztonsági szolgálatnak.

Fényképezhetek a fesztiválon?

Igen, nyugodtan készíthetsz fényképeket (megköszönjük, ha megosztás után betaggelsz minket 😊 ). A fesztivál területén, illetve afelett drón használatával video‐ vagy fényképfelvételt készíteni kizárólag a szervezők előzetes engedélyével, valamennyi vonatkozó jogszabályi előírás betartásával, a résztvevők biztonságát nem veszélyeztetve lehet. A felvétel készítője köteles az egyes felvételek készítésének módját és időpontját a Szervezőkkel előzetesen egyeztetni és jóváhagyatni.

A rendezvényről hang‐ és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben.

Hogyan juthatok le a fesztiválra?

A közlekedési opciókat itt találod.

Elvesztettem valamit, hol keressem?

Kérjük, a talált tárgyakat az Infópultnál add le, elveszett tárgyaidat ugyanitt keresd!

Milyen étkezési lehetőségek vannak a fesztiválon?

Ételek terén idén a Borracho – Szeged, a Wömbät, a Hintaló Iszoda és a Drip.pizza vár titeket, ahol vega, vegán opciókat is választhattok, a Borracho-nál pedig gluténmentes ételeket is találtok.

Van internetkapcsolat a fesztiválon?

A kempingezők számára elérhető a kemping saját Wi-Fije, ezen kívül sokat javult az elmúlt években a telefonos hálózati lefedettség, így a mobilinternet is megbízhatóan működik.

Mikor csekkolhatok be a szállásra?

A Gyöngyösi Diákszálló kivételével először a fesztiválon kell felvenned a karszalagod, majd ezután tudsz becsekkolni a szállásodra. A diákszállóra déltől tudsz becsekkolni, és nem szükséges hozzá előzetesen felvenned a fesztiválkarszalagod.

Bevihetek háziállatot a fesztivál területére?

Igen, szívesen látjuk a négylábú kedvenceiteket.

Mettől meddig tartózkodhatok a fesztivál területén?

Napijeggyel a fesztiválon tartózkodni a tárgynapon 12:00 órától másnap 10:00 óráig lehet. A napijegy az érvényességi ideje alatt a bérlet jogosultságait nyújtja.

4 napos bérlettel a látogató a rendezvény kezdetétől, 2023. augusztus 16. 12:00 órától a rendezvény végéig, azaz 2023. augusztus 20. 10:00 óráig tartózkodhat a fesztivál helyszínén.

Hogyan fizethetek a fesztiválon?

A fesztiválon készpénzmentes (cashless) rendszerben, a karszalagra erősített chipkártyával lehetséges a fizetés. Erről a megoldásról, és a feltöltési lehetőségekről ezen az oldalon olvashatsz bővebben. A merch pultban is a karszalagoddal fizethetsz.

Hol tudok parkolni?

A fesztiválterület közelében az alábbi parkolási lehetőségek érhetők el:

  • a fesztivál területeként szolgáló Mátra Kempingbe behajtási engedélyek kerültek értékesítésre, amelyek már elfogytak
  • a Mátra kemping előtti parkolóban és az az Oxygen Kalandparknál szeretnétek parkolni, IDE kattintva tudtok jegyet váltani
  • az erdőben, a fesztiválterülettől pár száz méterre északnak továbbhaladva kb. 50-60 ingyenes parkoló érhető el

A parkolóhelyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy akinek módjában áll, vegyen igénybe tömegközlekedési, telekocsi lehetőségeket.

A rendezvény területére csak behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be. Engedély nélkül járművel behajtani tilos! A rendezvény bejárata előtt megállni, várakozni tilos!

Gyújthatok tüzet a fesztiválon?

A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Többen alszunk egy sátorban. Hány sátorjegyet kell vennünk?

Minden sátrazónak rendelkeznie kell érvényes sátorjeggyel, így ha többen alszotok egy sátorban, attól függetlenül mindenkinek vegyetek sátorjegyet!

Van csomagmegőrző és telefontöltő pont?

Igen, a bejárat után 10 méterre jobbra található Info pontnál ingyenesen igénybe veheted a csomagmegőrző- és telefontöltő szolgáltatásainkat, ami a fesztivál időtartama alatt éjjel-nappal nyitva tart.

Mi történik, ha elvesztettem a karszalagom?

A karszalag elvesztése olyan, mint a pénztárca vagy a jegy elvesztése, ezért mindenképp ellenőrizd, hogy megfelelően van-e rögzítve a csuklódra. Ha mégis elveszíted vagy ellopják, akkor keresd fel az Információ Pultot és kérj egy újat. Megkérünk majd, hogy mutasd be a jegyed és/vagy megfelelő módon azonosítsd magad, de az új karszalagon nem lesz rajta a korábbi karszalagon levő egyenleged.

Hol találom az elsősegélyt?

A konferenciateremben, a stábiroda mellett.

Rossz idő esetén is meg lesz tartva a fesztivál?

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, esőnap nincs! Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Vásárolhatok jegyet a Gyöngyösi transzferre, ha nem a Gyöngyösi Diákszállón szállok meg?

Nem, a transzfert kizárólag a szálló vendégei vehetik igénybe.

Elmarad egy koncert, visszakérhetem a jegyem árát?

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! A program változása miatt a belépő ára – pénztártól való távozás után ‐ nem igényelhető vissza. A szervezők nem vállalnak felelősséget az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadó változásokért!

hu_HUHungarian